Η αποτελεσματικότητα της αντιπηκτικής αγωγής επηρεάζεται από τη λήψη ορισμένων τροφών καθώς και από τη χορήγηση βιταμίνης Κ.
Έτσι τα άτομα που παίρνουν αντιπηκτικά πρέπει να αποφεύγον τα φυτικά έλαια όπως καλαμποκέλαιο , σογιέλαιο κλπ.
Επίσης τα λαχανικά ( σπανάκι, μπρόκολο κλπ) πρέπει να αποφεύγονται γιατί είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ.
Με τον ίδιο τρόπο το αλκοόλ καθώς και το αβοκάντο γιατί είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ.
Τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα δυνατό να περιέχουν βιταμίνη Κ, οπότε πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη χρησιμοποίηση τους.
Απαραίτητη είναι η σωστή ρύθμιση της αντιπηκτικής αγωγής και ο τακτικός έλεγχος της πηκτικότητας με τη μέτρηση του INRκαι του χρόνου προθρομβίνης.
Κίνδυνος αιμορραγίας σε περίπτωση παρατεταμένου INR και θρομβοεμβολικών επεισοδίων στην αντίθετη περίπτωση